HomeLatest ThreadsGreatest ThreadsForums & GroupsMy SubscriptionsMy Posts
DU Home » Latest Threads » Forums & Groups » Topics » Computers & Internet » Computer Help and Support (Group) » Help Me!!! (in screechy f...

Sun May 17, 2020, 09:08 AM

Help Me!!! (in screechy falsetto voice from The Fly) I'm trying to do a reset of my son's WIN 10

puter since we got the Blue Screen Of Death this morning. I'm at the point where the screen will
indicate 88% complete then the monitor will display No Signal while the power light either flashes
or stays on steady. I've shut the thing off and on a few times but come back to what I just described What can I expect now?

13 replies, 777 views

Reply to this thread

Back to top Alert abuse

Always highlight: 10 newest replies | Replies posted after I mark a forum
Replies to this discussion thread

Response to abqtommy (Original post)

Sun May 17, 2020, 09:12 AM

1. Do you have the power cord plugged in?


Take the battery out for about a minute and try it again.
If there was no power while a Windows update was in
progress you might have a problem.


Reply to this post

Back to top Alert abuse Link here Permalink



Response to mercuryblues (Reply #2)

Sun May 17, 2020, 09:41 AM

3. Thanks, already have that. I'm in the middle of the RESET process but wondering what's going

on. (Got into Safe Mode, did a Recovery, deleted latest quality update, couldn't delete the other class
of update, went for RESET...) Monitor will show 88% complete then go to No Signal with the power light flashing...

Reply to this post

Back to top Alert abuse Link here Permalink


Response to abqtommy (Reply #3)

Sun May 17, 2020, 09:55 AM

4. External monitor?

If yes, the problem maybe in the connector, disconnect the monitor cable from computer and plug back in.

Happens on my cdmi monitor all the time.

Reply to this post

Back to top Alert abuse Link here Permalink


Response to LiberalArkie (Reply #4)

Sun May 17, 2020, 10:05 AM

5. Thanks but it's not the monitor. If I do a hard reset it comes up and starts the whole process

over again. At this point I don't know if it's working or it's a bug or a feature...

Started with Blue Screen Of Death and I'm losing hope... I know, I shoulda bought a Mac...

Reply to this post

Back to top Alert abuse Link here Permalink


Response to LiberalArkie (Reply #4)

Sun May 17, 2020, 10:15 AM

6. I had this problem years ago

When W10 1st came out. it was a known problem that it conflicted with my anti-virus program. I forgot what one I was using at the time. I ended up restoring the PC to a previous backup date, downloaded a free virus program, deleted the program that I had, let the "fixes" update. Defragged and cleaned disc. Reinstalled my virus program.

Reply to this post

Back to top Alert abuse Link here Permalink


Response to abqtommy (Original post)

Sun May 17, 2020, 10:20 AM

7. Can you get it started in safe mode?

Safe mode disables a lot of drivers etc and effectively gives you a bare minimum working computer that allows you to fix things.

Give it a try: https://support.microsoft.com/en-us/help/12376/windows-10-start-your-pc-in-safe-mode

Reply to this post

Back to top Alert abuse Link here Permalink


Response to DonaldsRump (Reply #7)

Sun May 17, 2020, 10:41 AM

9. I got it in safe mode, tried this and that then chose to do a OS RESET and I should be

in that process now but it doesn't seem to be going anywhere...

Reply to this post

Back to top Alert abuse Link here Permalink


Response to abqtommy (Original post)

Sun May 17, 2020, 10:31 AM

8. Tech hubby says sounds like bad hardware. Ram, hard drive, etc

Reply to this post

Back to top Alert abuse Link here Permalink


Response to abqtommy (Original post)

Sun May 17, 2020, 11:50 AM

10. Thanks all. It's up and running thanks to Disaffected over in General Discussion. Son has

yugioh running and I'm headed for a nap!

Reply to this post

Back to top Alert abuse Link here Permalink


Response to abqtommy (Reply #10)

Mon May 18, 2020, 11:46 AM

11. maybe post the link so others that have the problem can find it

Reply to this post

Back to top Alert abuse Link here Permalink


Response to Kali (Reply #11)

Mon May 18, 2020, 02:35 PM

12. Oh yeah, I could have said that Disaffected suggested I unplug the power cord then plug

it in again. Worked a treat!

Reply to this post

Back to top Alert abuse Link here Permalink


Response to abqtommy (Reply #12)

Mon May 18, 2020, 04:11 PM

13. ...

Reply to this post

Back to top Alert abuse Link here Permalink

Reply to this thread